välja flyttfirma

5 frågor du bör ställa innan du väljer flyttfirma!

flyttbild

När flytten närmar sig är det dags att boka in flyttfirma. För att hitta rätt flyttbolag för din flytt kan det vara klokt att tänka igenom några frågor. Med svaren på följande frågor blir det mycket enklare för dig att se om en viss flyttfirma är rätt val för dig eller inte, häng med!

5 frågor att ställa för att välja bästa flyttfirman:

  1. Var ska du flytta?

Det är inte varje flyttbolag som klarar flyttar mellan städer eller ens mellan olika områden i en större stad. Ta inte detta för givet. Om du behöver en flyttfirma i Helsingfors måste du kontakta en firma som uppenbarligen jobbar där. Om det ska vara en flytt från Sverige till Finland eller annat land är det också viktigt att flyttbolaget klarar denna bit.

Genom att välja rätt flyttfirma med tanke på område och körsträcka kan du få ner priset. Specialister på utlandsflyttar kan ge fasta priser och de jobbar dessutom på ett smidigt sätt med kunskap om vad som kommer att krävas.

  1. Vilka tjänster behöver du?

Innan du väljer en flyttfirma måste du bestämma vilka tjänster du behöver. Behöver du en fullservice flyttfirma som packar, lastar och lossar dina ägodelar? Eller behöver du ett företag som bara transporterar dina ägodelar?

Kanske har du tänkt köpa flyttkartonger på Jula eller så vill du få ett bättre pris på kartongerna från flyttbolaget. Att veta vilka tjänster du behöver hjälper dig att begränsa dina alternativ.

flyttbil
Behöver du en stor eller liten flyttbil?
  1. Vad är det som ska flyttas?

Ska du flytta ett hus med flera våningar eller en studentlägenhet? Behöver du hjälp med Tiny House regler då du planerar flytta hela bostaden till en ny skog? Ibland kan det krävas särskilda verktyg för att komma åt det som ska flyttas.

Ett piano på sjunde våningen som inte får plats i en hiss kan vara ett exempel på detta. När du vet vad som ska flyttas kan du snabbt konstatera om flyttfirman du kikar på klarar av detta. Om det inte framgår av deras hemsida kan du ju vara specifik om vad som ska flyttas då du begär en offert.

flytta piano
Det kan krävas en hel del då ett piano ska flyttas!
  1. Hur ser din budget ut?

Att flytta kan vara dyrt så det är viktigt att ha en budget i åtanke innan du väljer flyttfirma. Jämför priser och tjänster från olika flyttfirmor för att hitta en som passar din budget. Tänk dock på att det billigaste alternativet kanske inte alltid är det bästa.

  1. Är företaget licensierat och försäkrat?

Innan du anlitar en flyttfirma är det viktigt att se till att de är licensierade och försäkrade. En licensierad och försäkrad flyttfirma innebär att de är registrerade hos lämpliga myndigheter och har nödvändiga försäkringar för att skydda dina tillhörigheter under flytten.

Kolla om de använder Bohag 2010. Denna information bör finnas tillgänglig på företagets webbplats eller tillhandahållas på begäran. Du ska alltid veta vad som gäller om något går sönder eller flytten försenas så pass att du får problem.

Bonustips när du ska välja flyttfirma

Utöver att ställa de ovan nämnda frågorna så är det inte så dumt att ta en titt på omdömen och recensioner. Sök online för att se vad andra som flyttat med samma bolag har att säga. Du kan också be om att få referenser för att få prata med någon som har använt samma tjänst.