lita på flyttbolag

Hur vet du om du kan lita på en flyttfirma?

När du vill få hjälp med flytten av proffs så gäller det ju att firman som sköter flytten verkligen är seriös. Men hur vet du om du kan lita på en flyttfirma? Det finns vissa tydliga tecken på att ett flyttbolag är ett säkert val och vi ska se närmre på dessa.

Erfarenhet och goda recensioner är viktiga

Att många andra är nöjda med en flyttfirma är bra. Om du till exempel behöver hjälp med att flytta från Eskilstuna till Stockholm så är det inte så dumt att välja ett flyttbolag som har sysslat med detta länge. Ett flyttbolag som Lasses i Eskilstuna kan vara ett bra val helt enkelt för att de har varit med och skött flyttar såväl som flyttstädning sedan tidigt 1970-tal.

Undersök företaget närmre

Gör en online-sökning efter företagsnamnet. Kontrollera om företaget har några klagomål eller dåliga recensioner och se hur de har hanterat dem. Du kan också be om att få referenser som du kan kontakta. Detta kan vara relevant om det är en ny flyttfirma som kanske inte har så många omdömen online.

Transparenta priser är ett plus

När du ringer efter en offert bör företaget vara transparent med sina priser. De bör kunna ge en nära uppskattning av hur mycket din flytt kommer att kosta baserat på det som du vill få hjälp med. Om du inte vill köpa Jula flyttlådor så ska det ju vara klart och tydligt att dessa är med i priset från flyttfirman.

Hur känns det att ta kontakt?

Något som ofta talar om en hel del om hur pålitlig en flyttfirma kan vara är hur de bemöter dig då du tar kontakt. När du får svar på dina frågor på ett lugnt och sakligt sätt så inser du att det rör sig om folk med tålamod. Det är ett gott tecken.

Du vill ju säkra dig om att det kommer att finnas plats för frågor även då du har beställt flytten. Om det däremot är så att flyttbolaget svarar på ett kort och lite otrevligt sätt så inser du ju vad du har att se fram emot.

Professionalism går att läsa av

Har företaget ett professionellt uppträdande? Har de en fysisk adress och välskötta fordon? Dessa kan vara tecken på ett pålitligt företag. Om du vill flytta ett Tiny House så är det viktigt att företaget som flyttar har rätt utrustning och vet hur man använder den.

Detsamma kan sägas om att flytta pianon. Detta oavsett om det går att bära ut instrumentet via hemmets dörr eller om pianoflytten ska ske med flyttkran via ett fönster eller balkong.

flyttbil
Ta en titt på hur bolaget jobbar och med vilken utrustning om du har särskilda krav som vid pianoflytt

En detaljerad offert

En välrenommerad flyttfirma kommer att erbjuda att göra en personlig inspektion av dina föremål och ge en detaljerad offert om du vill ha det. Var försiktig med företag som ger en offert utan besiktning. Eller företag som har fasta priser för rätt så vaga innehållsbeskrivningar.

Ställ frågor för att få veta mer

Var inte rädd för att ställa frågor. Om ett företag inte kan eller vill svara på dina frågor kanske du vill överväga ett annat företag. En pålitlig flyttfirma är inte rädd för frågor. Inte ens de som kanske är lite svårare att svara på.

Akta dig för stora krav om förskottsbetalningar

Ansedda flyttare kräver inte stora summor kontanter eller överföringar innan de flyttar åt dig. Du betalar vanligtvis vid leverans. Om du betalar i förskott har du ingen kontroll över när du kommer att se dina tillhörigheter igen.

Läs kontraktet innan du säger ja till erbjudandet

Läs ditt kontrakt noggrant och se till att alla dina tillhörigheter är listade. Du kan inte göra anspråk på något som inte finns på inventarielistan. Räkna inte med att flyttfirman kommer att packa åt dig. Detta ska vara med i avtalet.

Kom ihåg att det är bättre att ta sig tid att noggrant undersöka en flyttfirma än att ta itu med stressen och kostnaderna för en flyttbedrägeri eller en felaktig flytt. Det finns flyttbolag att lita på. Med lite efterforskning och rätt inställning så hittar du rätt så att du får en säker flytt som du orkar med!