5 tips för att flytta kontorsstol och resten av kontorsmöblerna

Även ett mindre kontor kan vara nog så tidskrävande att flytta. Det gäller att göra på rätt sätt redan innan flyttkartongerna har förberetts. De bästa kontorsstolarna är inte gjorda för att tryckas in i en flyttbil hur som helst. Det är viktigt att undvika skador på grund av dålig förberedelse.

Vi tar en titt på 5 fina tips för att flytta kontorsmöbler på ett bra sätt. Detta oavsett om du har en kontorsstol eller 500 att stuva in på ett smart sätt i en flyttlastbil.

  1. Med full koll på flyttdatum

Oavsett om ni ska använda flyttkartonger Jula säljer eller jobba med egna kartonger så är det viktigt att planera på rätt sätt. Då gäller det att alla som berörs av flytten vet när den sker. Det kommer ju att krävas ett visst engagemang från personalens sida.

Var noga med att alla vet när det blir dags att packa ihop. Om inte kan det lätt bli irriterande då folk på själva flyttdagen inte kan hjälpa till med saker som är privata men som ligger och stökar på skrivbordet.

  1. Var sak för sig

Det är också viktigt att inte blanda saker hur som helst. Ett skrivbord som tillhör receptionen ska inte blandas ihop med skrivborden från kontorslandskapen. På samma sätt går det att se på mindre detaljer som bör sorteras så att det blir enkelt att få allting på rätt plats på den nya adressen.

  1. Märk paket och lådor tydligt

Märkning är inte bara viktigt för flyttgubbar. När du märker varje flyttkartong och kolli på ett tydligt sätt så har du ju också full koll på vad det är. Bra märkning talar om flera viktiga saker som:

  • Vad som finns i kartongen
  • Om det är ömtåliga saker
  • Vart sakerna ska på nya adressen
  • Vilken sida som ska vara uppåt om det är viktigt

  1. Glöm inte bubbelplasten!

Det är också viktigt att skydda det du packar. Med bubbeplast kan du se till att känsliga saker inte skadas då de flyttas. Ibland är det svårt att undvika stötar och så kan det ju skaka en hel del då kontorets nedpackade möbler och pinaler körs iväg i en flyttbil.

  1. Plan för montering

Om du tar en titt på möbler som AZ Design kontorsmöbler så inser du att det inte är särskilt svårt att plocka isär bord och stolar. Även höj- och sänkbara bord kommer med stativ som går att plocka loss från bordsskiva.

Oavsett vad du ska flytta som ska monteras så är det viktigt att detta görs av en person som förstår hur man monterar ner och sedan upp igen. Det finns flyttföretag som är experter på att montera kontorsmöbler så att de är redo att användas så snart som allting har kommit på plats i den nya kontorslokalen.