Passa på att göra dig av med saker när du flyttar

Visst är det bra om en flyttfirma som du anlitar kan hjälpa dig med magasinering. Ibland går det inte att göra något åt saken men många gånger har vi alldeles för mycket saker. Det är synd att betala extra för sådant som du ändå inte behöver.

Ett riktigt viktigt flytt tips är att du passar på att göra dig av med saker inför flytten. Det kan du göra på flera sätt.

Sälj och ge bort

Gallra ut och samla allting som du faktiskt inser att du inte behöver. Dela sedan dessa pinaler i två grupper. En som du kan tänka dig att ge bort och en som du vill sälja. Sakerna som du vill sälja kan du annonsera om online i olika köp och sälj forum.

Det som du vill ge bort kan du också annonsera om. När det gäller lite tyngre saker som möbler kan det ibland vara smart att ge bort möbeln mot att den som får den kommer och hämtar. Bind dig inte vid den första som hör av sig. Säg istället att först till kvarn får mala så säkrar du dig om att bli av med sakerna.

Det går alltid att skaffa nytt

Det finns en massa saker som du alltid kan skaffa nytt av. Många gånger inser du att inte kommer att skaffa nytt för du behöver inte prylen. Som regel är det bättre att göra sig av med saker än att spara den i magasinering som du betalar för.

Magasineringen ska enbart användas när du med säkerhet vet att du snart kommer att behöva sakerna som du förvarar i förrådet som du betalar för.