tid för flytt

Hur snabbt kan du vara klar med flytt och flyttstädning?

När du är redo att flytta till ett nytt hem så ser du ju fram emot att vara klar med detta. Du vill bli klar med flytt och flyttstädning så fort som bara möjligt. Men hur snabbt kan du slutföra detta uppdrag? Det här kommer att bero på flera olika saker.

Vem flyttar och städar åt dig?

Det första du bör beakta är hur mycket tid du vill lägga på din flytt. En del väljer att ta hjälp av flyttbolag för flytten men så sköter de flyttstädningen på egen hand. Andra sköter både flytt och städning själva och då kan det förstås ta dagar och kanske veckor att bli klar.

Men om du väljer att få båda tjänsterna från en bra firma så kan det hela vara klart väldigt snabbt. Du kan få flytt och flyttstädning i Eskilstuna och andra svenska städer som är klar på någon dag eller två. Om du planerar och bokar in tjänsten på rätt sätt så är detta inget du behöver fundera på.

Lägenhetens storlek påverkar tid för flytt

Ju större lägenheten är, desto mer tid tar det att packa, flytta och städa. En studio eller enrumslägenhet tar naturligtvis kortare tid än en två- eller trerumslägenhet. När lägenheten är väldigt liten kan du bli klar med flytten på en förmiddag och sedan få flyttstädningen klar på eftermiddagen.

Med mycket prylar tar det mer tid

Ju fler saker du har, desto längre tid tar det att packa och flytta. Om du har många föremål, särskilt stora eller tunga så kan det sakta ner processen avsevärt. När saker måste flyttas på ovanligt sätt som genom en balkong så är det något som kan lägga till många timmar till flyttens tidsschema.

Flyttens avstånd

En lokal flytt inom Eskilstuna kommer vanligtvis att vara snabbare än en flytt på långa avstånd eftersom du inte behöver ta hänsyn till långa restider. Om du ska flytta till en annan stad med ditt Tiny House kan det innebära att flytten kommer att ta flera dagar. Lägg till detta en extra dag för städningen.

flyttbil
När det ska flyttas långa sträckor så tar det längre tid

Packningstid

Om du har allt packat och redo att gå innan flyttdagen så kommer processen att gå snabbare. Packning är ofta den mest tidskrävande delen av en flytt. Detta är något som du kan motverka genom att göra dig av med saker och börja packa i tid. Du kan också få hjälp av flyttbolag i Eskilstuna med packning såväl som flyttkartonger och då går det mycket snabbare.

Professionell hjälp gör det enklare och snabbare

Att anställa professionella flyttare och städare kan påskynda processen avsevärt. Proffs har erfarenhet och utrustning för att flytta och städa snabbt och effektivt. De vet hur man gör och ödslar inte tid på saker som är onödiga.

Som en grov uppskattning tar packning för en flytt vanligtvis några dagar till ett par veckor. Detta beroende på hur mycket ledig tid du har varje dag att ägna åt det. Själva flytten kan vanligtvis genomföras på en dag om det är en lokal flytt.

Professionella städare kan vanligtvis städa en tom lägenhet inom några timmar till en hel dag. Detta beror återigen på storleken på lägenheten och nivån på städningen som krävs.

Detta är dock bara uppskattningar och faktiska tider kan variera avsevärt baserat på ovan nämnda faktorer. Nyckeln till en smidig och effektiv flytt är att planera framåt och hålla ordning. Överväg att göra ett schema eller checklista för att hålla allt på rätt spår.