Flyttkartonger – Ordna med flyttkartong på bästa sätt!

Hur ska du göra med flyttkartonger? Det är en viktig fråga och det särskilt när du sköter flytten själv eller inte kan få flyttlådor från flyttfirman som hjälper dig. Eller så kan du det men till hutlösa priser. Det finns ju flyttfirmor som tar en bra bit över 60 kronor per flyttlåda. Hutlöst!

Okej, vad ska du göra, du måste ju packa in kartonger. Här ska vi se lite på dina alternativ för flyttkartong för att göra det lite enklare att hitta rätt lösning för dig.

Köpa flyttkartonger online

Om du har bestämt dig för att köpa flyttkartonger kan du alltid handla online. Läs först ett flyttkartonger test och beställ sedan. Det finns flera fördelar med att köpa flyttkartong på nätet.

  • Du kan hitta billiga flyttkartonger som håller hög kvalitet.
  • Du kan köpa flyttkartonger 10 pack som blir ännu billigare.
  • Du kan jämföra olika storlekar snabbt och enkelt.
  • Du slipper köra hem kartongerna då du får dem med leverans.

På nätet kan du köpa flyttkartonger från ÖB såväl som flyttlådor från Biltema och Jula flyttlådor. Du hittar de billigaste märkena och kan snabbt få hem lådorna. Om du har lite tid på dig är det här nog det bästa valet.

Ska ett flyttföretag göra jobbet åt dig bör du förstås börja med att se om de kan ordna med flyttlådorna. Ibland kan man få denna hjälp gratis. Det blir då flyttlådor som använts förr men det spelar kanske inte så stor roll.

Ibland kan det vara smidigt att få hjälp med precis allting. Du slipper städa inför flytten för det gör flyttbolaget. Du slipper packa för det gör de också. Du slipper packa upp och så vidare. Även om du får betala lite mer för en omfattande flytt tjänst där flyttlådorna ingår kan det vara det värt med tanke på all tid som du spar.

Vilken typ av kartonger för flytt kan du köpa?

Formatet på flyttkartonger är rätt så standard. Det är kartonger av papp i flera lager som du kan vika ihop. På sidorna finns det ihåligheter som gör att det blir lätt att greppa kartongen. Mindre storlekar är billigare och de rymmer omkring 30 kg medan större flyttkartonger kan klara av 50 kg.

Bra flyttkartonger har ett omslag där du kan göra anteckningar. Du bör förstås tänka på hur de kommer att passa ihop. Det är inte så dumt att kunna stapla flyttlådor på ett perfekt sätt när det är många som ska få plats i en flyttlastbil.

Även om du passar på att göra dig av med saker då du flyttar kan det bli mycket att ta med. En del vill du kanske förvara på vind eller i källare. Då är det bra med den typ av flyttlådor som går att stänga till ordentligt för att skydda innehållet från smuts.

Använda vanliga kartonger som billiga flyttkartonger

Något som många gör är att plocka upp vanliga kartonger från baksidan av matbutiker och andra affärer för att på så vis få gratis flyttkartonger. Det här kan fungera men är inte att rekommendera. Om vi tar den klassiska banankartongen som ett exempel så är den en ganska usel flyttlåda.

Den har ingen ordentlig ovansida och kan heller inte ha för mycket i sig utan att gå sönder. Andra kartonger kan klara mer men då får du inga handtag som du ju har på banankartonger. Det kan bli svårt att greppa kartongerna varpå de kan åka i backen vilket du vill undvika då innehållet är känsligt.

Det är inte svårt att samla in gratis flyttlådor men du får varierad storlek. Hur det kommer att gå att stapla lådorna i flyttbil är svårt att säga. Om det inte går att stapla på ett bra sätt finns risken för att kartongerna ramlar och att saker och ting går sönder.

Innan du börjar samla in kartonger att använda som flyttlådor bör du ta tips från flyttfirman som ska hjälpa dig. De kan tala om vilken typ av kartong du i sådant fall bör använda. Var bara medveten om att du inte kan jämföra billiga flyttlådor från ÖB och andra lågprismärken med det som du hittar i en container bakom en butik. Det är inte samma kvalitet!

En grön flyttlåda kan också vara möjligt

Missa inte att det numera finns gröna flyttlådor av plast. Det här är flyttkartonger som kan återanvändas och som är superbra när du vill använda en flyttlåda för förvaring. Det kostar mer med den här typen av flyttkartong men kan vara det värt om du ser meningen med att förvara i den.

Kolla med flyttbolaget om de eventuellt använder sig av miljövänliga flyttlådor av plast som du kan få använda gratis eller till en mindre avgift. Det här är ju ett sätt att minska skräpet omkring en flytt. Mycket bra både för dig och för vår miljö!

Hur viktigt är det med kvalitet?

Kvalitet är viktigt och det ska vi komma ihåg. Dels är det så att kartonger med färre lager inte håller så bra. De kan gå sönder under flytten. När saker spiller ut blir det rörigt för att inte tala om den skada detta kan åsamka.

Vi ska också tänka på hur de som ska bära kartongerna kommer att klara av detta. Det är ett råd att inte lasta för tungt. Bättre att fördela det du packar på fler kartonger. Om du väljer att köpa några få stora flyttkartonger kan det hända att du överdriver och packar för tungt.

Med gratis flyttkartonger som du plockar från butiker kan det också bli för tungt. Försök att hitta en balans som kommer att skydda flyttgubbens rygg såväl som dina prylar.

Hur mycket ska flyttkartonger kosta?

Du kan få mindre flyttkartonger som är helt nya för omkring 10 kronor. Du kan också få flyttlådor gratis vis flyttfirman du använder. Sedan kan priset gå upp med många tiolappar. 50 kronor per kartong är inte ovanligt.

För en större flytt får du nog räkna med att flyttlådorna kommer att gå på mellan 500 och 1000 kronor. Det är ett pris du betalar för att spara tid och säkra dig om att dina saker packas på ett tryggt sätt.