kostnad för flytten

Undvik onödiga kostnader när du anlitar en flyttfirma

När det är dags att anlita en flyttfirma är det viktigt att undvika onödiga kostnader. Du kanske satsar på flyttkartonger Jula säljer om du inte får dessa gratis från flyttbolaget. Det finns många olika faktorer, mer än flyttkartonger, som påverkar priset för en flytt och det kan vara lätt att bli förvirrad.

Genom att ta reda på vilka tjänster som ingår i priset, såsom packning och montering av möbler, kan du se till att du inte betalar mer än nödvändigt. Det är också viktigt att se till att flyttfirman har all utrustning som behövs för jobbet. Det kan vara kablar för lyft, vagnar med hjul och olika typer av lyftutrustning med eller utan motor.

Avgifter som kan tillkomma för flytten

När du ska flytta är det viktigt att veta vilka avgifter och prisstrukturer som gäller för flyttfirmor. Det finns ofta avgifter som kan tillkomma för olika moment. Det kan vara en fast avgift för att boka tjänsten, ett timpris för arbete och eventuella extra kostnader för material eller transport.

Det är därför viktigt att ta reda på vad kostar en flyttfirma och vad som ingår i priset innan du bestämmer dig för ett specifikt flyttbolag. Här är några av de vanligaste avgifterna som kan förekomma vid professionell flytt:

  1. Fast avgift. Denna typ av avgift är den vanligaste formen av betalning när man anlitar en flyttfirma.
  2. Timpris. Om du har ett stort hem eller många saker som ska packas upp och in i lastbilen kan det vara billigare att betala per timme istället för en fast summa.
  3. Extra kostnader. Ibland kan det finnas extra kostnader för material eller transport så se till att be om all information innan du bestämmer dig för vilken firma du vill anlita.
  4. Avgift för packning. Om du vill att flyttfirman packar åt dig får du kanske en extra avgift för detta.
packa flyttkartonger
Om flyttgubbarna ska packa åt dig så kan det kosta extra.

Kan du hitta information om de olika priserna online?

Det beror på vilken typ av priser du letar efter. Om det är priser för tjänster som erbjuds av olika företag så kan du ofta hitta information om de olika priserna online på jämförande sajter. Många företag har hemsidor där de listar sina tjänster och deras respektive priser.

Fast var medveten om att det inte alltid stämmer. Tyvärr har det förekommit att flyttfirmor fuskar med saker som RUT. Du bör ta kontakt och få en personlig offert för din flytt för att med säkerhet veta vad det kommer att kosta. Du kan också kolla in recensioner från andra kunder som har använt samma tjänst. Läs omdömen online eller be om att få kontakt med en tidigare kund.

Om ett flyttbolag inte vill ge dig ett tydligt pris då du tar kontakt är det något som är lurt. Detta oavsett om du vill ha offert för flytt med flyttstädning, packning eller bara för själva transporten.

Är värt att betala för professionell hjälp med flytten?

Billigast blir det om du sköter flytten själv. Och det är klart, om du gillar att bära och har ett släp som du kan köra några omgångar med så kanske du kan undvika samtliga kostnader för ett flyttbolag. Men frågan är om detta är så klokt. Det finns nämligen ett värde i att låta proffs sköta en flytt.

Att flytta är en stor uppgift som kräver mycket tid och energi. Det kan vara stressande att försöka hantera alla detaljer själv. Allt från att packa upp alla dina tillhörigheter till att få dem transporterade på ett säkert sätt kräver tid, tanke och kraft.

Att anlita professionell hjälp med flytten är värt det. Detta eftersom det ger dig möjlighet att slappna av och låta någon annan ta hand om de praktiska bitarna. Professionella flyttfirmor har ofta erfarenhet och utrustning som gör processen smidigare och mer effektiv. Därmed kan vi konstatera att du bör tänka till en och två gånger till då du försöker komma på hur du kan undvika onödiga kostnader för flytten!